Connect with us

Auto Nieuws

Thunderbird 2 – de meest rare camper die te koop staat

Published

on

thunderbird-2-ruimteschip-camper
Foto: TotalHeadTurners

Misschien ken je het ruimteschip ‘Thunderbird’ wel? Het ruimteschip komt voor in de gelijknamige televisieserie uit de jaren zestig. Een replica van het ruimteschip staat nu te koop als camper in het Verenigd Koninkrijk.

De camper is gemaakt op basis van de Toyota Previa uit 1994. De Thunderbird 2 heeft een volledig op maat gemaakte carrosserie met twee vleugels, twee grote staartvinnen en vleugeldeuren. In de camper ligt een 2,4-liter benzinemotor die gekoppeld is aan een automatische viertrapstransmissie.

Toyota Privia 1994

Drie straalmotoren

Achterop de auto zien we drie straalmotoren en de bestuurder van deze camper kijkt door kleine cockpitraampjes naar buiten. Met een achteruitrijcamera in de cockpit kan je nog een beetje zien wat er om de auto gebeurt.

In het interieur zien we dat het dashboard en de voorstoelen zijn overgenomen uit de Toyota Previa en dat de achterbank plaats moest maken voor een tweepersoonsbed.

Thunderbird is straatlegaal

De Thunderbird 2 mag gewoon op de openbare weg rijden en heeft 252.667 kilometer op de teller staan. De Thunderbird 2 wordt in het Verenigd Koninkrijk aangeboden voor omgerekend 41.000 euro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1