Connect with us

Auto Nieuws

Dit zijn definitief de meeste verkochte auto’s van 2018

Published

on

Toyota-Corolla_Hatchback-2019-rechtsvoor-blauw

De verkoopcijfers van personenauto’s in Nederland zijn al even bekend, en het is weer een oude vertrouwde die de lijst aanvoert. Wat ook wel te verwachten was is de grote groei aan elektrische auto’s in ons land. Verder zijn ook de wereldwijde cijfers bekend gemaakt.

Toyota heeft de meest verkochte auto ter wereld in huis met de Corolla. De Corolla is 1,2 miljoen keer verkocht. Na de Corolla is de Ford F-Serie (F150) de nummer twee. Net als van de Corolla zijn er ook hiervan meer dan een miljoen verkocht. Op ruime achterstand volgt de Toyota Rav4 met bijna 840.000 verkochte auto’s.

Toyota Corolla

Meest verkochte auto in Nederland

Op nummer één in Nederland staat nog steeds de Volkswagen Polo. De verkoop van de Polo groeide met 6,85 procent in vergelijking tot 2017. Volkswagen verkocht uiteindelijk 14.757 nieuwe Polo’s in Nederland. Ook is Volkswagen het best verkochte automerk in Nederland met 11,3 procent van de totale autoverkoop. De populairste auto’s in ons land zijn, naast de Volkswagen Polo, de Renault Clio en de Kia Picanto.

Volkswagen-Polo-2018-rechtsvoor
Volkswagen Polo

Minst verkochte auto in Nederland

De minst verkochte automerken in Nederland zijn onder andere Donkervoort en Lotus met beide twee auto’s. Onderaan de lijst staat Chevrolet met slecht één auto. Donkervoort en Lotus staan zo laag omdat ze hun auto’s erg exclusief leveren en op aanvraag van een belangstellende klant. Donkervoort is een Nederlands automerk en is gevestigd in Lelystad.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1