Connect with us

Auto Nieuws

Toyota wil met deze waterstofauto naar Mars en de maan

Published

on

toyota-jaxa-maanauto-linksvoor.

Toyota heeft in Japan een wel heel opmerkelijk voertuig gepresenteerd. Het is een zeswieler die niet is bedoeld voor gebruik op aarde. Deze waterstofauto moet zijn diensten gaan bewijzen op de maan en uiteindelijk ook op mars.

Toyota heeft de maanwagen ontwikkeld in samenwerking met JAXA (Japan Aeoraspace Exploration Agency). Het meest bijzondere aan deze maanwagen is nog wel de brandstofcel die elektrische energie opwekt met waterstof en dus alleen maar water uitstoot. Vanwege de hoge energiedichtheid van de brandstofcel zou de wagen, volgens Toyota en JAXA, meer dan 10.000 kilometer kunnen afleggen.

Luxueuze shuttle

Het apparaat is 6 meter lang, 5,2 meter hoog en 3,8 meter breed en het interieur heeft een volume van 13 kubieke meter. Dat zou twee astronauten luxueus onderdak moeten bieden. Binnen de auto hoeven astronauten geen ruimtepak te dragen.

Lancering binnen tien jaar?

Het duurt nog wel even voordat dit ruimtewonder van Toyota zich losmaakt van de aarde. Er wordt door Toyota en JAXA gemikt op een lancering van de maanwagen in 2029.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1