Connect with us

Auto Nieuws

Toyota wint 24 uur van Le Mans, Nederlands succes voor Bleekemolen

Published

on

24uur-lemans-circuitdelasarthe-toyota.jpg
Foto: Wikimedia

Toyota heeft de 87ste editie van de 24 uur van Le Mans gewonnen. De voormalige Formule 1-coureurs Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sebastian Buemi waren reden 385 ronden op het 13,6 kilometer lange Circuit de la Sarthe.

Het trio Alonso, Nakajima en Buemi streden met de tweede, identieke hybride van het team van Toyota om de eindzege. Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Marie Lopez moesten door een lekke band een uur voor het einde van de race de eerste positie afstaan. Zij finishten op 17 seconden als tweede.

Racing Team Nederland

Racing Team Nederland kende in de LMP2-klasse een problematische race met drie lekke banden, een kapotte koppeling en een harde carsh voor Nyck de Vries. De gele Jumbo-Dallara van Frits van Eerd, Nyck de Vries en Giedo van der Garde kwam uiteindelijk als vijftiende over de streep in de LMP2-klasse. De andere Nederlander, Ho-Pin Tung, twee jaar geleden nog winnaar in Le Mans en ex-testcoureur van Renault F1, werd tweede met het Chinese Jackie Chan DC.

Overwinning voor Jeroen Bleekemolen

Nederlands succes was er alsnog te vieren dankzij Jeroen Bleekemolen. De 37-jarige coureur, uitkomend in een Ford GT, reed lange tijd op kop in de GTE Am-klasse. Een spin van teamgenoot Ben Keating deed de concurrentie dichterbij komen. Een foutieve pitstop leverde het team zelfs een straf op.

Na een late stop-and-go-penalty kwam de Porsche van het Project 1-team heel dichtbij, maar toch wist Bleekemolen de aanvallende Porsche van zich af te houden. Voor Bleekemolen betekent dit zijn tweede klassezege in Le Mans.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1