Connect with us

Auto Nieuws

Toyota zorgt voor CO2-reductie van 93 miljoen ton

Published

on

toyota-c-hr-hybride-close-up

Sinds de lancering van de eerste generatie Prius in 2000, heeft Toyota al twee miljoen hybride modellen geleverd in Europa. Recentelijk werd het tweemiljoenste exemplaar afgeleverd bij een Poolse klant.

Wereldwijd verkocht Toyota al meer dan twaalf miljoen hybride modellen. Hiervan gingen er 124.020 naar Nederland. Dit is een percentage van 6,2% over het totaal aantal verkochte Toyota hybride modellen in Europa. Wereldwijd heeft de Japanse autofabrikant inmiddels een aanbod van maar liefst 34 hybride modellen die in 90 landen worden verkocht.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de ruim twaalf miljoen verkochte hybride Toyota’s wereldwijd goed zijn voor een CO2-reductie van 93 miljoen ton. Inmiddels kiest 47% van de Toyota klanten voor een hybride auto. Een percentage dat de komende jaren steeds sneller zal gaan stijgen.

Toyota Environmental Challenge 2050
In oktober 2015 presenteerde Toyota de Environmental Challenge 2050. Daarin zijn doelen vastgesteld om de negatieve effecten van auto’s op milieu en gezondheid tot nul te reduceren. De CO2-uitstoot van alle verkochte Toyota-modellen moet in 2050 met 90% gereduceerd zijn ten opzichte van 2010. Ook streeft het merk naar een jaarverkoop van 1,5 miljoen hybride modellen per 2020.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1