Connect with us

Auto Nieuws

Uber heeft miljard dollar opgehaald voor zelfrijdende auto’s

Published

on

uber-app-apple-iphone-beurs
Foto: Pixabay

Uber heeft in een financieringsronde voor zijn aanstaande beursgang een miljard dollar opgehaald bij drie Japanse bedrijven. Het geld is voor de financiering van de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

De investeerders zijn automaker Toyota, SoftBank en auto-onderdelenmaker Denso. Met het geld van de Japanners wordt de tak voor autonome auto’s geschat op 7,25 miljard dollar.

Hoge verwachting van autonome auto’s

Automakers, techbedrijven en taxidiensten als Uber hebben hoge verwachtingen van autonome auto’s, maar de ontwikkeling kost erg veel geld. Vorig jaar boekte Uber mede daardoor een verlies van 3 miljard dollar. De investering moet helpen om toch door te gaan met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

uber-app-taxi-hand

Eerdere incidenten

Uber experimenteerde in 2017 al met zelfrijdende auto’s, maar moest de test stilleggen toen in maart 2017 een ongeluk gebeurde met een autonome auto van Uber. Volgens de taxiservice raakte niemand ernstig gewond bij het ongeluk. In maart 2018 gebeurde er weer een ongeluk met een zelfrijdende Uber, ditmaal met een dodelijke afloop. Uber werd daar toen niet strafrechtelijk voor vervolgd.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1