Connect with us

Auto Nieuws

Unieke MG Metro 6R4 rally-auto aangeboden. Van 0 naar 100 km/u binnen 2 seconden

Published

on

MG-Metro- 6R4-rally-left-front

Er is weer een bijzonder voertuig opgedoken bij Silverstone Classics auctions. Het betreft de unieke rallyauto MG Metro 6R4 met slechts 11 kilometer op de teller. Je zou denken dat er flink gespijkerd aan het voertuig, maar niets is minder waar. Dit is hoe de auto destijds werd opgeleverd.

De auto werd destijds gebouwd voor de ‘Group B’ categorie van de World Rally Championship, maar werd nooit in gebruik genomen. De raceklasse werd geschrapt na een reeks van dodelijke slachtoffers waaronder ook toeschouwers.

De auto is een ware krachtpatser en was destijds sneller bij de 100 km/u dan een Formule 1 auto. De auto is voorzien van een 3,0-liter V6 motor en schiet binnen twee seconden van 0 naar 100 km/u. Zelfs in deze tijd zijn er weinig auto’s die dat weten te bewerkstelligen.

MG-Metro- 6R4-rally-exhaust

Het unieke aan deze MG Metro 6R4 is dat de auto nog nooit heeft geracet, er slechts 11 kilometer op de teller staat en dat de auto nog maar twee eigenaren heeft gehad. De laatste keer dat de auto van eigenaar wisselde was in 2002 met drie kilometer minder op de teller.

Geschatte opbrengst

De auto wordt geveild op zondag 28 juli. De twee dagen ervoor kan de auto worden bezichtigd. De verwachting is dat de MG Metro 6R4 een bedrag tussen de 225.000 en 275.000 euro op moet gaan leveren.

MG-Metro- 6R4-rally-kilometer-teller
MG-Metro- 6R4-rally-left-side
MG-Metro- 6R4-rally-left-engine
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1