Connect with us

Auto Nieuws

Vader en zoon 3D-printen een Lamborghini Aventador

Published

on

lamborghini-aventador-3d-printen-linksachter
Foto: 3D Car Printing

Wie droomt er nu niet van om een Lamborghini of een Ferrari te hebben? Deze droom kwam uit voor een Amerikaanse jongen. Zijn vader, Sterling Backus, bouwde met behulp van een 3D-printer een Lamborghini Aventador.

De twee speelden samen een racespelletje op de spelcomputer en werden enthousiast van het idee om een supercar te bouwen. De handigheid van de 3D-printer maakte dat de vader voor die methode koos.

Lamborghini in eigen garage gebouwd

In zijn garage begon de vader met de bouw van de Aventador. Hij lijmde telkens kleine panelen aan elkaar en plaatste die op het stalen frame. Om al die panelen er als één geheel uit te laten zien, wikkelde hij alles in kevlar en sealde het geheel vacuüm.

3d-printen-lamborghini-aventador-linksachter

Geen V12, maar een V8 uit een Chevy

Ook het chassis van staal heeft Backus zelf geproduceerd net als bij de echte ophanging van de Lamborghini. Hij kon niet alles printen en heeft zelf onderdelen besteld, zoals ramen, spiegels en scharnieren. Achter de stoelen ligt geen V12, maar een LS1 V8 uit een oude Chevrolet Corvette. Daarop zijn twee turbo’s gemonteerd. “Zo bootsen we het lekkere, brommende geluidseffect na”, aldus Backus.

vader-zoon-lamborghini-aventador-3d-printen

Kosten zo’n 20.000 euro

De uiteindelijke kosten van de geprinte Lamborghini is zo’n 20.000 euro. De goedkoopste Aventador in Nederland is op dit moment een stukje duurder. Die kost 484.375 euro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1