Connect with us

Auto Nieuws

Van der Garde weet het zeker: ”Max moet voor vijf tot acht overwinningen kunnen gaan”

Published

on

maxverstappen-rb15-testing-barcelona-f1
Foto: Red Bull Content Pool

Giedo van der Garde blikt voorafgaand aan de eerste Grand Prix in Australië vooruit over de kansen van Red Bull Racing en Max Verstappen. Ook geeft hij een voorspelling van zijn potentiële podium in Melbourne.

”Ik denk dat er wel meer in zit dan alleen een derde plaats dit jaar. Binnen sommige dingen bij de tests hebben ze laten zien dat ze echt wel snel waren, vooral de racepace was erg goed. Puur over één rondje hebben ze nog niet alles laten zien”, begint Van der Garde tegenover Motorsport.com.

Meestrijden om de wereldtitel

De nieuwe Honda motor moet nu echt stappen maken om mee te doen om het kampioenschap volgens Van der Garde. ”Iedereen weet dat Red Bull een van de beste auto’s op de grid heeft. Nu is het aan Honda om die motor constant een beetje te verbeteren en de partymode in de kwalificatie op stoom te krijgen. Dan weet ik zeker dat Max voor vijf tot acht overwinningen moet kunnen gaan dit seizoen. Als alles goed loopt kan hij misschien wel eens meestrijden om de wereldtitel.”

max-verstappen-tokio-showrun-red-bull.
Verstappen tijdens een Red Bull evenement in Tokio

Ferrari maakt indruk

Van der Garde is ook zeer onder de indruk van Ferrari. ”Als je kijkt naar de auto die ze gebouwd hebben, ook de update die ze meegenomen hebben naar het tweede deel van de test. De raceruns die ze deden, de kwalificatie runs die ze deden. Ik denk ook dat ze nog niet eens alles hebben laten zien.” Tot slot doet Van der Garde nog een voorspelling voor de eerste race in Melbourne. ”Ik denk Vettel eerste, Hamilton tweede en Max derde.”

Max Verstappen en Sebastian Vettel in Spanje 2018

Eerste race

De eerste race van het nieuwe Formule 1 seizoen is op 17 maart in Melbourne, Australië. De race is live te zien op Ziggo Sport en begint om 6.10.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1