Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Vanaf 2021 een dag minder Formule 1 tijdens het Grand Prix-weekend

Gepubliceerd

op

max-verstappen-red-bull-f1-pitbox

De FIA is druk bezig om de Formule 1 sportiever en uiteraard ook spectaculairder te maken. De autosportfederatie werkt al een tijd samen met de Formule 1-teams aan de nieuwe reglementen voor het jaar 2021.

Een van de veranderingen die men wil doorvoeren is het inkorten van het Grand Prix-weekend met een dag, namelijk de donderdag. Ook zullen de teams na de technische keuring op vrijdag de rest van het weekend geen veranderingen meer aan de auto mogen doorvoeren.

Weekend ongewijzigd

De technische keuringen van de auto’s en de mediaverplichtingen voor de coureurs vervallen op de donderdag en worden verplaatst naar vrijdagochtend, aldus het Duitse Auto, Motor und Sport. De twee vrije trainingen worden op vrijdagmiddag afgewerkt en het weekend zal ongewijzigd blijven.

Het vervallen van de donderdag levert de teams een flinke kostenbesparing op, maar het voornaamste doel is waarschijnlijk meer races toe te voegen aan de F1-kalender. Dit is een grote wens van F1-eigenaar Liberty Media.

FIA World Motor Sport Council

De nieuwe voorstellen hoopt de FIA voor 14 juni te kunnen voorleggen aan de FIA World Motor Sport Council, waarna de FIA World Motor Sport Council vervolgens de voorstellen moet goedkeuren. Afwachten maar..

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1