Connect with us

Auto Nieuws

Vanaf vandaag moeten nieuwe elektrische auto’s verplicht geluid maken

Published

on

Nieuwe elektrische auto’s moeten vanaf 1 juli zijn voorzien van een akoestisch waarschuwingssysteem. Dit moet ervoor zorgen dat de elektrische voertuigen gehoord worden. Wereldwijd hebben bonden voor blinden en slechtzienden het waarschuwingssysteem geïntroduceerd.

Elektrische voertuigen kunnen levensgevaarlijk zijn, niet alleen voor blinden. Het Amerikaanse Department of Transportation heeft vastgesteld dat elektrische voertuigen 40 procent vaker betrokken zijn bij ongevallen met voetgangers dan niet-elektrische auto’s.

Volgend jaar geldt de regeling voor alle EV’s

Om die reden moeten alle nieuw toegelaten auto’s met een elektromotor vanaf vandaag zijn voorzien van een waarschuwingssysteem. Volgend jaar geldt die regeling voor alle elektrische auto’s en plug-in hybrides. Het gaat niet alleen om auto’s maar ook om andere voertuigen met vier of meer wielen zoals bussen.

Volume moet minimaal 56 dB zijn bij 20 km/u.

De EU zegt dat het geluid tot een snelheid van 20 km/u te horen moet zijn. Daarboven maken de banden zoveel geluid dat mensen ze daardoor kunnen horen aankomen. Het geluid moet lijken op een verbrandingsmotor en bestaan ​​uit frequenties die ook door ouderen goed te horen moeten zijn. Het volume moet minimaal 56 dB en maximaal 75 dB zijn bij 20 km/u. Achteruitrijgeluiden zijn vanaf vandaag ook verplicht voor nieuwe elektrische auto’s.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1