Connect with us

Auto Nieuws

Vanaf volgend jaar landelijke regeling milieuzones voor dieselrijders

Published

on

Milieuzone-leiden-auto-diesel-benzine-kabinet
Foto: Wikipedia

Dieselrijders kunnen vanaf 1 januari 2020 te maken krijgen met twee soorten milieuzones: één waarbij gemeenten dieselauto’s ouder dan vijftien jaar weigeren of één voor diesels ouder dan twintig jaar. Dat heeft het kabinet vrijdag bekendgemaakt.

Gemeenten mogen zelf bepalen of auto’s volgens de Euro 2- of Euro 3-norm worden geweigerd. In het eerste geval betekent dat auto’s van ouder dan 2001, en de Euro 3-norm betekent dieselauto’s van voor 2006.

Vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 gaan beide milieuzones van start. Ook komen er duidelijke borden rond de milieuzones, die begrijpelijk zijn voor automobilisten.

De staatssecretaris wil dat de zones nogmaals opschuiven in 2025. Dan worden auto’s ouder dan 2009 geweerd uit het straatbeeld. Deze maatregelen gelden natuurlijk niet voor benzine-auto’s.

Voorstel naar Eerste en Tweede Kamer

De staatssecretaris had vorig jaar al aangegeven een einde te willen maken aan de wildgroei van milieuzones. Het voorstel wordt nu naar zowel de Eerste als Tweede Kamer verstuurd.

1 Comment

1 Comment

  1. De Bie Guido

    18 april 2019 at 00:41

    Dit lijkt me reeds veel ”eerlijker” en minder fanatiek in vergelijking met hetgeen in België wordt toegepast. Bovendien, dit is nu echt eens iets dat Europees dient geregeld te worden met maximum normen die men mag hanteren. Minder streng mag steeds worden toegepast, strenger niet om toch nog een beetje rechtszekerheid in te bouwen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1