Connect with us

Auto Nieuws

Vandaag 25 jaar geleden: racelegende Ayrton Senna verongelukt in Imola

Published

on

ayrton-senna-mclaren-formula1
Foto: Wikipedia

Het is een bijzondere, maar verdrietige dag vandaag: het is precies 25 jaar geleden dat de legendarische Ayrton Senna het leven liet na een fatale crash in Imola. De wereld verloor op 1 mei 1994 één van de allerbeste coureurs aller tijden en een zeer geliefd persoon.

De drievoudig wereldkampioen Formule 1 zette zich met alles wat hij had in voor de minder bedeelden in zijn eigen land. Dat gaf hem in Brazilië een bovenmenselijke status. Maar zo vrijgevig en sociaal als hij buiten de baan was, zo meedogenloos was hij zodra het vizier gesloten werd.

Overeenkomsten Senna en Verstappen

Wie ze zoekt vindt overeenkomsten tussen Ayrton Senna en Max Verstappen. Beiden zijn het harde racers, mannen met het hart op de tong en die controverse niet uit de weg gaan.

In gesprek met De Telegraaf  vertelt Verstappen over Senna. “Zonder twijfel één van de beste coureurs aller tijden. Als hij niet was gestorven had hij denk ik meer titels behaald. Hij is een van de grootsten die veel te vroeg is heengegaan.”

“Bij Senna zie je dat hij heel speciaal was”

De Nederlander wordt met regelmaat vergeleken met de Braziliaan, maar kan weinig met deze vergelijking. “Uiteindelijk is iedereen anders. Bij Senna zie je direct dat hij heel speciaal was, bijvoorbeeld in de eerste rondes van een race of tijdens de kwalificatie. Hij kon op sommige momenten echt excelleren ten opzichte van anderen, ook met minder materiaal”, besluit de Nederlander.

Ayrton Senna was 34 jaar toen hij overleed. Hij werd ‘maar’ drie keer wereldkampioen in de Formule 1. Geniet in onderstaand filmpje nog eens van zijn schitterende rondje op het stratencircuit van Monaco.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1