Connect with us

Auto Nieuws

Varta onderscheidt zich met speciaal ontworpen Promotive EFB-accu

Published

on

VARTA-accu-voorkant

Varta is een van de marktleiders op het gebied van accu’s. Met de Varta Promotive EFB heeft Varta een accu in haar assortiment die speciaal ontworpen is voor vrachtauto’s, krachtige bedrijfsauto’s, bussen, gemeentelijke voertuigen, bouw- en landbouwvoertuigen die een bijzonder hoge cyclusstabiliteit vereisen.

EFB staat voor Enhanced Flooded Battery-technologie. De Varta Promotive EFB is de eerste vrachtautobatterij met een zuurcirculator. De zuurcirculator maakt gebruik van de natuurlijke beweging van het voertuig om een continu circulatie van het zuur in de accu te behouden; dit voorkomt zuur stratificatie.

Levensduur verlengd

De zuurdichtheid blijft hierdoor homogeen en die homogene dichtheid leidt tot het vermogen om lading op te nemen. Bovendien verlengt het ook de levensduur van de accu ten opzichte van conventionele accu’s.

Geen erosie massa

Een ander belangrijk kenmerk van de nieuwe Varta Promotive EFB-batterij is het scrimmateriaal. De accu beschikt over een extra polyester scrim tussen de plaat en de separator. De scrim houdt het actieve materiaal in de plaat en dat voorkomt de erosie van de massa. Het resultaat is een verbeterde weerstand tegen diepe ontlading en een goede ladingopname.

Trilbestendig

Extra connector-bevestigingen houden de aansluitingen en platen stevig op hun plaats. Dat voorkomt het breken van de vlagverbindingen. De accu heeft daardoor een grote trillingsweerstand; ook onder de zwaarste omstandigheden op de weg. Door die hoge trilbestendigheid voldoet de accu ook aan de eisen om aan het eind van het chassis geïnstalleerd te worden.

Aria Hengelo

Voor meer informatie over de producten van Varta kunt u contact opnemen met Aria Hengelo. Het bedrijf levert al jaren kwalitatief hoogstaande agm/gel accu’s van bekende merken als Varta en vele andere merken. Aria Hengelo is gevestigd aan de Enschedesestraat 203 in Hengelo.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1