Connect with us

Aston Martin

Bonhams veilt ‘corrupte’ Supercar-collectie met zeer exclusieve modellen

Published

on

lamborghini-veneno-roadster-auction-one-of-nine

Veilinghuis Bonhams heeft een bijzondere veiling aangekondigd. Eind september zullen 25 supercars onder de hamer gaan waaronder een aantal zeer speciale modellen. Wat te denken van een LaFerrari, One-of-six Koenigsegg One:1, een McLaren P1, een Aston Martin One-77 en een Bugatti Veyron 16.4.

Ook wordt er een One-of-nine Lamborghini Veneno Roadster afgehamerd. De verwachte opbrengst van deze auto ligt tussen de 4,5 en 5 miljoen euro. De Koenigsegg One:1 uit 2014 is gewaardeerd op zo’n 2 miljoen euro. Bonhams verwacht dat de veiling minimaal 12 miljoen euro op moet gaan leveren.

Naast het bovenstaande geweld worden er ook nog modellen geveild van Bentley, Maserati, Mercedes-Maybach en Porsche. Alle modellen verkeren volgens Bonhams in een uitstekende conditie en hebben weinig kilometers op de teller.

Corrupte voertuigen

De auto’s stonden op naam van Teodorin Obiang, de zoon van de President van Equatoriaal-Guinea. Hij beweerde in eerste instantie dat de auto’s voor reparatie in Zwitserland waren. Equatoriaal-Guinea ging nog in bezwaar in een poging de geconfisqueerde auto’s terug te krijgen, maar dit mocht niet baten.

De voertuigen zullen worden geveild op 29 september 2019 op het terrein van Bonmont Golf & Country Club in Genève. De miljoenen zullen uiteindelijk weer terugvloeien naar de bevolking Equatorial Guinea. Alle baten van de veiling worden gedoneerd aan verschillende sociale programma’s in het straatarme Afrikaanse land.

geneve-auction-september-2019
Om je vingers bij af te likken!
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1