Connect with us

Auto Nieuws

Verhoging boete van 900 procent voor eigenaren van supercars

Published

on

Lamborghini-Huracan-Evo-Spyder-2019-zijkant

Onze Oosterburen hebben in verschillende Duitse steden speciale politieteams ingezet om bestuurders van supercars te bekeuren. Deze supersportwagens zorgen voor geluidsoverlast en om dit tegen te gaan hebben een aantal deelstaten de boetes zelfs verhoogt met factor tien.

Deze supercars zijn vaak voorzien van speciale uitlaten en opgevoerde motoren. Regelmatig hebben veel steden in Duitsland te maken met een optocht van deze opgevoerde sportwagens die dan ook nog even een ‘burn-out’ maken door met piepende banden weg te rijden.

Stedelijk fenomeen

De Duitse overheid heeft ingestemd met de vraag om hogere boetes voor dit soort vergrijpen. “Het sanctiepotentieel en de aandacht voor dit probleem moet omhoog”, aldus Anke Rehlinger van de SPD. “Het is vooral een stedelijk fenomeen”, vervolgt Rehlinger. “Het gaat niet alleen om het eindeloos heen en weer rijden, maar ook om geluidsoverlast en snelheidsovertredingen.”

Lamborghini’s in beslag genomen

Een boete van slechts tien euro kan men nu geven voor geluidsoverlast. In de deelstaat Baden-Württemberg heeft men geeist dat het verhoogd moet worden tot ten minste 100 euro. In Hamburg nam de politie onlangs twee Lamborghini’s in beslag na overlast, onder meer van Tim Wiese, een voormalig keeper van het Duitse nationale elftal.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1