Connect with us

Auto Nieuws

Verstappen grapt met Hamilton: “We hadden wat meer kunnen wheelbangen”

Published

on

verstappen-raikkonen-hamilton-usa-podium-amerika-2018
Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zondag voor een grote stunt gezorgd door tweede te worden tijdens de Grand Prix van Amerika. Het zou in een normale situatie al knap zijn geweest, maar met een gridstraf aan de broek moest Max starten vanaf de 18e plek. Enkele ronden voor het eind van de race zette Hamilton een aanval in bij de Nederlander. Deze werd echter sterk gepareerd door Verstappen. Tijdens de persconferentie werd de situatie nog even besproken door de coureurs. 

“Kimi van dichtbij achtervolgen was niet goed voor mijn banden waardoor ik aan het vechten kwam. Lewis kwam ook dichtbij en er waren een paar bochten waarbij ik de deur een beetje dicht moest gooien. Vervolgens probeerde hij het buitenom. Ik was al op het randje en begon al te glijden toen ik zag dat ook Lewis weinig ruimte meer over had.”

Lewis wil dan toch even weten of hij meer had kunnen doen. “Zaten we dicht op elkaar? Ik gaf je waarschijnlijk teveel ruimte?” Max: “Ik denk datje me meer had kunnen knijpen. We hadden wat meer kunnen wheelbangen.” Lewis vervolgt met een grote lach: “Maar met jou weet je het maar nooit. Ik wilde niet té dichtbij komen.” Max: “Ik dacht bij mezelf: ik weet ook niet wat Lewis gaat doen. Het ging goed, maar ik had echt moeite met mijn banden op het eind. Het gevecht maakte het overigens wel extra leuk.”

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1