Connect with us

Auto Nieuws

Verstappen levert wereldprestatie met tweede plek in een haperende RB14

Published

on

max-verstappen-singapore-lights-2018
Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zondagmiddag een wereldprestatie geleverd door met zijn Red Bull als tweede te eindigen tijdens de GP van Singapore. De coureur startte ook als tweede, maar net als tijdens de kwalificatie was de versnellingsbak flink aan het haperen. Helemaal toen de safety car al in de eerste ronde de baan op moest na een crash van Ocon die door zijn collega Perez de muur werd ingeduwd. Vlak daarna verschalkte Vettel de RB14 van Verstappen hetgeen gebeurde vlak voordat de safety car naar buiten reed.

“Hij viel gewoon weer in de neutraal en kon geen versnelling vinden. Dus ik viel bijna stil en moest heel snel proberen weer een versnelling te vinden want anders kunnen de andere auto’s je gewoon inhalen. Ik was heel blij dat de safety car wegging want telkens als we bij het ongeluk waren en ik in de één reed, viel die er bijna uit. En als ik op het gas ging reageerde hij niet. Dus ik moest vol gas met de rem erop om toeren te houden. Dat sloeg helemaal nergens op. Uiteindelijk in de race ook nog, dus blij dat we uiteindelijk tweede zijn geworden.”

Cruciaal moment tijdens de wedstrijd was de bandenwissel. Verstappen ging later naar binnen dan Vettel die koos voor de ultrasofts. Verstappen koos voor de supersofts en pakte op spectaculaire wijze de tweede plek terug bij het uitrijden van de pitsstraat. “Als je er eenmaal achter zit dan wordt je derde”, aldus Verstappen na afloop in gesprek met Ziggo Sports. Uiteindelijk liep Verstappen maar liefst 31 seconden uit op de Ferrari van Vettel. De Duitser koos ervoor om zijn banden te sparen om hierdoor een tweede stop te vermijden. In dat geval zou Vettel zesde zijn geworden in plaats van derde.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1