Connect with us

Auto Nieuws

Verstappen niet blij met vierde startplek in Barcelona

Published

on

max-verstappen-33-red-bull-f1

De kwalificatie voor de Grand-Prix van Spanje heeft een vierde startplek opgeleverd voor Max Verstappen. De Red Bull coureur is allerminst tevreden met het behaalde resultaat.

“Ik ben niet tevreden. We kwamen hier met Red Bull Racing naartoe met updates en dan wil je dichter bij de concurrentie staan. Dat is niet het geval. Ik ben niet blij”, aldus een teleurgestelde Verstappen voor de camera van Ziggo Sport.

Mercedes veel te snel

“Hoe vaak heb ik al vierde gestaan? Het enige positieve is dat we één Ferrari te pakken hebben in de kwalificatie, maar over het algemeen ben ik niet tevreden,” vervolgt de Nederlander zijn verhaal. “Mercedes zal veel te snel zijn in de race en met Ferrari zal het erom hangen. Hopelijk kunnen we voor het podium vechten.”

Kleine aanpassingen

Flinke upgrades worden in Barcelona doorgevoerd bij veel andere teams, maar Red Bull en satellietteam Torro Rosso houden het vooralsnog bij kleine aanpassingen. De Nederlander wist zich desondanks toch tussen twee Ferrari’s te nestelen op plek 4.

Bottas start vanaf plek 1

De eerste rij is voor Mercedes. Valtteri Bottas start vanaf plek 1 met naast zich teamgenoot Lewis Hamilton, Bottas reed in de kwalificatie met 1.15,406 als enige onder de 1.16. Ferrari-coureur Sebastian Vettel start vanaf plek 3.

Zondag om 15.10

Zondag start de Grand-Prix van Spanje om 15.10 en zal live te zien zijn op het kanaal van Ziggo. Vorig jaar ging de zege op het Circuit van Catalunya naar Hamilton, Bottas eindigde op plek twee en Verstappen als derde.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1