Connect with us

Auto Nieuws

Verstappen scoort eerste podiumplek in 2018 ondanks beschadigde voorvleugel

Published

on

max-verstappen-red-bull-press-close-up-2018
© Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber

Max Verstappen heeft zondagmiddag voor het eerst dit seizoen een podiumplek veroverd. De 20-jarige coureur behaalde tijdens de Spaanse Grand Prix de derde plek achter regerend wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Verstappen eindigde vlak voor Sebastian Vettel die noodgedwongen een tweede pitstop moest maken.

Deze pitstop was nodig omdat Vettel al vroeg in de wedstrijd stopte voor een bandenwissel. De Ferrari en de medium bleken geen goede combinatie waardoor een één stopper niet voldoende was en een tweede stop noodzakelijk. Verstappen profiteerde maximaal omdat hij de laatste coureur was die binnen kwam om het eerste setje banden te wisselen.

Tijdens de virtual safetycar leek Verstappen zichzelf in de vingers te snijden door tegen Stroll aan te rijden. De lichten gingen op groen, maar in plaats van gas te geven trapte de Canadees op de rem. Max probeerde Stroll te ontwijken, maar beschadigde hierbij wel zijn voorvleugel. De schade viel gelukkig mee en de Nederlander kon zelfs met schade Vettel achter zich houden.

De volgende Grand Prix is die van Monaco in het weekend van 25, 26 en 27 mei.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1