Connect with us

Auto Nieuws

Verstappen stunt met tweede plek tijdens Grand Prix van Amerika

Published

on

max-verstappen-lewis-hamilton-podium-usa-amerika-2018
Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft weten te stunten tijdens de Grand Prix van Amerika. De Nederlanders moest vanwege een gridstraf starten vanaf de 18e plek, maar dit weerhield hem er niet van om de tweede plek op de eisen. Verstappen naderde racewinnaar Raikkonen tot op een seconde. Na afloop liet Verstappen weten dat zijn banden te ver heen waren om een aanval op de Fin te kunnen plaatsen.

Verstappen kende een uitstekende start en lag na de eerste ronde al op een negende plek. Dit kwam mede doordat andere coureurs elkaar het leven zuur maakten en Verstappen deze gevechten wist te ontwijken.

Er waren tijdens de race twee sleutelmomenten voor Verstappen. De eerste was de vroege pitstop van Lewis Hamilton. De leider in het wereldkampioenschap besloot bij een vroege virtual safetycar de pits in te duiken en zijn super softs te vervangen voor de gele softs. De Engelsman dacht de wedstrijd hiermee uit te kunnen rijden, maar kwam bedrogen uit. Na zijn tweede wissel kwam hij achter Verstappen de baan op. Hij waagde één poging om plek twee over te nemen, maar de Limburger pareerde de aanval.

Het tweede moment was de pitstop van Max zelf. Op het moment dat hij enkele seconden achter Bottas zat, besloot hij als eerste de pits in te duiken en over te gaan van de softs naar de supersofts. Bottas reageerde door een ronde later de pits in te duiken. Het bleek te laat want door een strakke eerste ronde van Max kwam de Fin achter de Nederlander weer de baan op. De rest van de race vormde Bottas geen bedreiging meer voor de Nederlander.

Vetel pakt laatste strohalm ondanks spin in eerste ronde

Het was wederom een dramatisch weekend voor de Duitser. Vettel kwam in de eerste ronde in contact met Riciardo en spinde. Vettel eindigde uiteindelijk op de vierde plek waardoor het kampioenschap nog niet is gespeeld. Met nog drie races en 75 punten te verdelen heeft Hamilton 70 punten voorsprong op Vettel.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1