Connect with us

Auto Nieuws

Verstappen wil na vijf jaar Formule 1 af van stempel ‘talent’

Published

on

Foto: Red Bull Content Pool/Mark Thompson/Getty Images

De testdagen op het Circuit van Barcelona zijn voorbij. Red Bull heeft veel rondjes gereden en het lijkt erop dat de Honda-motor goed zijn werk doet. Het is nu taak voor de teams om zich helemaal te richten op de eerste race van het seizoen in Melbourne. Max Verstappen blikt op zijn website terug op de testweken en vooruit op het komende seizoen.

In een eerder interview liet Verstappen al weten dat hij weinig merkt van de nieuwe reglementen. De Formule 1 heeft besloten dit seizoen de aerodynamica aan te passen om ervoor te zorgen dat de auto’s dichter op elkaar kunnen rijden en om zo meer inhaalacties te creëren. Verstappen weet zelf wel wat er beter kan aan die reglementen. ”Ik zou gewoon de vloer van de auto groter maken. Daarnaast zouden de voor-en achtervleugel kleiner en minder gecompliceerd moeten zijn”, aldus de Limburger. ”Het racen voor mij was in 2015 veel leuker. Als je toen slecht kwalificeerde wist je dat nog een stuk naar voren kon rijden in de race. Nu zit je gewoon vast”, aldus Verstappen.

Teams achter Red Bull komen dichterbij

Verstappen gaf ook antwoord op de vraag of het gat tussen de teams en de top drie kleiner is geworden. ”Ik denk wel dat de teams achter ons wat dichterbij zijn gekomen, maar dat was vorig jaar in het begin van het seizoen ook. Gedurende het seizoen splitst zich dat dan weer op. Ik denk wel dat Alfa Romeo en Renault goede stappen hebben gezet, maar vervolgens gaat het erom hoe de ontwikkeling zal zijn.”

Geen jong talent meer

Max Verstappen begint dit jaar aan zijn vijfde volledige Formule 1 seizoen. Teambaas Horner noemde de Nederlander vorig jaar een ‘jonge veteraan’. Verstappen ziet dat zelf niet zo. ”Ik mag mij niet meer een jong talent noemen, want ik ben nu ervaren.” De Nederlander kan nog niet zeggen of het een succesvol seizoen wordt. ”Het ligt er natuurlijk aan hoe goed de auto en de motor is. Daar baseer ik altijd mijn eigen prestaties op.”

Jumbo Racedagen

Verstappen weet in ieder geval wel waar hij het meest naar uitkijkt. ”Ik vind het altijd leuk om naar Mexico te gaan en verder kijk ik uit naar de Jumbo Racedagen die eraan zitten te komen”, besluit Verstappen. De Jumbo Racedagen zijn op 18 en 19 mei en vinden plaats op het Circuit van Zandvoort.

Het eerste weekend van het nieuwe Formule 1 seizoen begint op 15 maart. Melbourne, Australië zal het decor zijn en het weekend is live te volgen op Ziggo Sport.

Foto’s: Red Bull Content Pool/Mark Thompson/Getty Images

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1