Connect with us

Auto Nieuws

Video: Alonso komt met de schrik vrij na crash op training Indy 500

Published

on

fernando-alonso-indy500-mclaren-crash
Foto: YouTube

Fernando Alonso is op de tweede trainingsdag in voorbereiding voor de Indy 500 gecrasht. De voormalig Formule 1-kampioen sloeg na de derde bocht tegen de muur aan. Zijn auto schoot over de baan en raakte de binnenmuur, en toen weer terug over de baan voor een derde klap tegen de muur. Alonso hield geen verwondingen over aan de crash.

De Spanjaard legt de oorzaak van de crash uit tegenover NBC. “Het was gewoon pure onderstuur van de auto. Zelfs als ik het gas iets had losgelaten bij het ingaan van de bocht, was het niet genoeg. Ik verloor daar de aero volledig aan de voorkant. De muur kwam te dichtbij en te snel. Helaas, het gebeurde en we verloren opnieuw wat tijd om te rijden. Het spijt me voor het team. We leren er van en komen sterker terug”, besluit Alonso.

Op jacht naar Triple Crown

Fernando Alonso doet voor de tweede keer mee aan de Indy 500. De Spanjaard is na zijn zeges in de F1-race van Monaco en de 24 uur van Le Mans op jacht naar die felbegeerde Triple Crown. De race is op zondag 26 mei en is live te zien op Ziggo Sport Racing. De race begint om 18.00 uur.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1