Connect with us

Auto Nieuws

Video: Bugatti nadert perfectie met One-Off van zestien miljoen euro.

Published

on

bugatti-voiture-noire-achterkant-led
Foto: Bugatti

Bugatti heeft afgelopen dinsdag haar nieuwste hypercar gepresenteerd tijdens de persdagen voorafgaand aan de Autosalon van Genève. De ‘La Voiture Noire’ is een one-off car die speciaal gebouwd is voor de 110e verjaardag van het Franse automerk. Er is maar één exemplaar gebouwd van de hypercar en die is ook al verkocht.

De Bugatti is een in opdracht gebouwde hypercar op basis van de krachtige Chiron. Het is niet precies bekend wie de auto heeft gekocht, maar geruchten suggereren dat niemand minder dan voormalig Volkswagen-voorzitter Ferdinand Piech de klant is. Hij zou de Bugatti voor 16 miljoen euro hebben aangeschaft.

Van 0 naar 400 in 42 seconden

De bekende W16 van de Chiron maakt zijn opmaak in de nieuwste hypercar van Bugatti. De krachtbron is een 8,0-liter met vier turbo’s die 1500 pk en 1600 Nm produceren. De La Voiture Noire is in staat om in iets meer dan twee seconden van naar 0 km/h naar 100 km/h te accelereren. En de one-off car van Bugatti sprint van 0 naar 400 in ‘maar’ 42 tellen.

bugatti-voiture-noire

57 SC Atlantic

De La Voiture Noire is, volgens Bugatti, een coupé met het comfort van een limousine en de prestaties van een hypercar. De La Voiture Noire is geïnspireerd op de Type 57 SC Atlantic. Deze nieuwe zwarte auto is, net als bij de vooroorlogse Atlantic, geheel met de hand opgebouwd uit diepzwart carbon. De verwijzingen naar de Atlantic van weleer zijn onder meer de vorm van de zijruiten, de opgedeelde achterruit en de sierlijst die over het dak van de auto loopt.

Autosalon van Genève

Of we deze hypercar ooit op de weg zullen zien is zeer onwaarschijnlijk. De Bugatti is ieder geval te zien op de Autosalon van Genève van 7 maart tot 17 maart.


Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1