Connect with us

Aston Martin

Video: Nieuwe Aston Martin Valkyrie in actie tijdens GP van Engeland

Published

on

aston-martin-valkyrie-voorkant
Foto: Red Bull Content Pool

Het publiek dat zondag Max Verstappen aangereden zag worden door Sebastian Vettel, zag ook iets anders spectaculairs. Aston Martin had voor de Britse GP namelijk de 1.175 pk sterke Aston Martin Valkyrie uit de garage gehaald.

De Britste autobouwer Aston Martin gebruikte het Britse feestje om wat extra promotie te doen. Niet alleen werden de auto’s van Red Bull Racing voorzien van het James Bond-logo in plaats van het Aston Martin-logo, ook werd de aankomende hypercar van het merk de baan op gestuurd.

Vijf jaar geleden begon het ontwikkelproces van de Valkyrie. Hiervoor gingen Red Bull en de Britse autobouwer een samenwerking aan. De auto wordt aangedreven door een 6,5 liter V12 zonder turbo’s. Deze V12-motor is goed voor zo’n 1.000 pk.

De overige paardenkrachten komen uit een elektromotor die door Rimac ontwikkeld is. Samen met een klein accupakket is de aandrijflijn in staat om 11.200 toeren per minuut aan te kunnen en zo heeft de Valkyrie uiteindelijk 1.175 pk en een koppel van 900 Nm.

aston-martin-valkyrie-redbull

Aston Martin heeft als doel om eind dit jaar de eerste Valkyries af te leveren aan klanten. Uiteindelijk moeten er zo’n 150 mensen voorzien worden met een van de hardste voertuigen waarmee je de weg op mee mag gaan. Een daarvan is in ieder geval Max Verstappen en zijn teamgenoot bij Red Bull, Pierre Gasly.

aston-martin-valkyrie-max-verstappen
aston-martin-valkyrie-heineken
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1