Connect with us

Auto Nieuws

Video: Parkeergarage in Den Haag parkeert je auto zélf naar zijn plek

Published

on

parkeergarage-denhaag-zelfstandig-parkeren
Foto: YouTube Car Parkers Nederland

Geen rondjes meer rijden op zoek naar een parkeerplek, of vergeten zijn waar de auto staat in een ondergrondse parkeerplaats. Deze nieuwe parkeergarage in Den Haag parkeert de auto zélf.

Automobilisten moeten hun auto achter op een vierkant platform zetten en zich dan buiten de garage melden met een speciaal pasje. Het systeem zoekt naar lege plekken in het flatgebouwtje en het platform brengt de auto naar een lege parkeerplek.

De garage heeft 52 parkeerplekken, is 22 meter hoog, 18 meter diep en heeft 9 verdiepingen. Het prijskaartje voor een vaste parkeerplek is 3000 euro per jaar.

”Het systeem is prachtig”

Vastgoedontwikkelaar Rob Nederlof heeft de garage laten bouwen voor zijn Porsche, maar ook zijn collega’s kunnen gebruikmaken van de garage. ”Het is niet goedkoop, maar er zijn nooit storingen en het systeem is prachtig. De achterwand van mijn kantoor is van glas en daar staat mijn Porsche geparkeerd. Volledig met spotlichten op de auto. Ja, dat uitzicht, dat is prachtig.”

”De grap is dat mensen hun auto nog steeds op slot zetten, terwijl dit ook niet nodig is. Als je híér wilt inbreken, moet je wel heel erg je best doen. Dan ben je een soort Spiderman”, besluit Nederlof tegenover Zoë Toet van het AD.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1