Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Video: Tesla gaat ontploffende auto in China onderzoeken

Gepubliceerd

op

Tesla-ontploft-brand-china-model
Foto: Jalopnik

Tesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. Op de beelden van de bewakingscamera is te zien hoe de Tesla aan de onderkant begint te roken. Enkele seconden later explodeert de auto.

“Nadat we op de hoogte zijn gesteld van dit incident in Shanghai hebben we er direct mensen heen gestuurd”, laat Tesla weten in een verklaring. “We staan in contact met de autoriteiten en proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen.” Volgens Tesla is er niemand gewond geraakt bij deze ontploffing.

Conflict met Amerika

De verkoop van Tesla-auto’s in China heeft veel te lijden onder de handelsoorlog die China en Amerika met elkaar voeren. Vorige maand werden auto’s aan de grens tegengehouden door de Chinese autoriteiten. Dat kwam omdat er iets niet in orde zou zijn met de administratie.

Tesla exporteert momenteel nog al haar auto’s naar China. Het merk is bezig met de bouw van een fabriek in Shanghai, waar Model 3-auto’s gemaakt zullen gaan worden. Het bedrijf hoopt zo onder de importtarieven uit te komen en minder last te hebben van de gespannen relaties tussen Amerika en China.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1