Connect with us

Audi

Vier peperdure Porsches belanden op de bodem van de Middellandse zee

Published

on

Porsche-911-GT2-RS-2018-links-neus

Op 12 maart jongstleden is het vrachtschip Grande America gezonken voor de kust van Frankrijk, nadat er brand was uitgebroken in één van de scheepscontainers. De Grande America was op weg naar Brazilië en aan boord waren zo’n 2.000 auto’s. Het merendeel bestond uit Audi’s A3, A5, Q7, RS4 en RS5.

Naast de vele Audi’s waren er ook Porsche’s aan boord, zo meldt de website Carscoops. Naast 718 Caymans, Boxsters en Cayennes stonden er ook vier exemplaren van de peperdure 911 GT2 RS in de laadruimte van het schip. Deze 700 pk sterke sportauto kost in Nederland 345.000 euro en is momenteel de snelste 911. De Porsche 911 GT2 RS accelereert van 0-100 km/u in 2,8 seconden en heeft een topsnelheid van 340 km/u.

Productie gestopt

Vier Brazilianen hadden de GT2 RS besteld en naar eigen smaak samengesteld. Een ramp dreigde voor het viertal, aangezien de productie van de GT2 RS afgelopen februari is gestopt en hun eigen exemplaren nu op de zeebodem liggen. Gelukkig voor het viertal heeft Porsche besloten speciaal voor hen de auto opnieuw in productie te nemen.

Brief Porsche

Porsche stuurde de kopers een brief die in handen van website Carscoops is gekomen. Vrij vertaald staat er: “Het spijt ons u te moeten meedelen dat, als gevolg van een brand, het Grimaldi-vrachtschip dat uw voertuig vervoerde, op 12 maart 2019 is gezonken. Daarom kan uw GT2 RS niet worden geleverd.”

Aftersales

Porsche vervolgt in de brief: “Zoals u wellicht weet, beëindigde Porsche de 991 GT2 RS-productie in februari 2019 en onder normale omstandigheden zou het niet mogelijk zijn u een andere auto te leveren. Maar vanwege de aard van de situatie en gezien het feit dat u een loyale en zeer waardevolle klant voor ons merk bent, heeft Porsche besloten om de GT2 RS-productie in Duitsland te hervatten. Uw voertuig zal in april worden geproduceerd, met een geplande oplevering in juni.” Met andere woorden, een knap staaltje aftersales service van Porsche.

1 Comment

1 Comment

  1. Vincent Rondwijk

    4 december 2019 at 09:23

    Wat verschrikkelijk zonde dat er zoveel auto’s op de bodem van de oceaan zijn beland. Uiteindelijk hebben de kopers gewoon domme pech gehad. Goed om te horen dat er nieuwe exemplaren geproduceerd zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1