Connect with us

Auto Nieuws

Volkswagen breekt record uit 1999 met de elektrische racer ID R

Published

on

goodwood-fos-volkswagen ID R

Het “heuveltop” record op het Goodwood Festival of speed is verbroken door de Volkswagen ID R en staat nu op 39,90 seconden. Het vorige record was van 1999, gereden door Heidfeld in een tijd van 41,18 seconden in een McLaren MP4 / 13 F1-auto.

De ID R werd speciaal voor Goodwood aangepast met een kleine batterij om het gewicht onder de 1000 kg inclusief bestuurder te brengen. “Lichter als dit zullen we de auto nooit krijgen”, zei technisch directeur François-Xavier Demaison.

Achter het stuur van de ID R zat Dumas, die de Nürburgring 24-uursrace vier keer won. Dumas onttroonde de Nio EP9 elektrische hypercar met meer dan 40 seconden. De EP9 plaatste het vorige record voor de snelste EV rond de ‘Ring in 2017 met een tijd van 6:45.90.

Volkswagen is een samenwerking gestart met RaceRoom om spelers de digitaal het record te verbreken. Een virtuele versie van de ID R is gemaakt met behulp van gegevens van de originele auto, waarbij de ingenieurs van VW Motorsport hebben geholpen een realistische rijervaring te creëren.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1