Connect with us

Auto Nieuws

Volkswagen gaat zelf klassiekers ombouwen tot elektrische auto’s

Published

on

Foto: Wikipedia

Woon je in de stad en mag niet met je klassieke auto de stad meer in? Volkswagen heeft daar de oplossing voor bedacht. Het bedrijf heeft een nieuwe afdeling opgericht die klassiekers gaat elektrificeren.

Dezze nieuwe onderneming heet de Volkswagen Group Components (VWGC). Deze dochteronderneming van Volkswagen showt samen met partner e-Classics zijn eerste model tijdens de autoshow in Frankfurt. Het gaat om de Volkswagen Kever. De basis van de elektrificatie wordt gevormd door de aandrijflijn van de E-Up.

De omgebouwde Kever levert dan zo’n 82 pk, wat leidt tot een actieradius van meer dan 200 kilometer en een topsnelheid van 150 kilometer per uur. Voor grotere klassiekers, zoals de T1 en T2-busjes, gebruikt Volkswagen de Modular E-drive kit, die ook van de VW Group is. De E-drive kit is ook de aandrijflijn die in de nieuwe elektrische auto ID.3 van VW komt.

Het is nog niet duidelijk of Volkswagen haar klassiekers uitsluitend zelf gaat verkopen, of dat het ook mogelijk wordt om je eigen oude VW om te laten bouwen door de fabriek.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1