Connect with us

Auto Nieuws

Volkswagen Group: 70 nieuwe elektrische modellen tegen 2028

Published

on

Volkswagen-T-Roc-R-Concept-2019-voorkant

De Volkswagen Group gaat zijn plannen uitbreiden op het gebied van elektrificatie van haar auto’s. Waar eerst vijftig modellen het plan was, is dat aantal nu aanzienlijk verhoogd.

Het automerk uit Wolfsburg had eerst vijftig elektrische modellen in gedachten, maar dat aantal is veranderd naar maar liefst zeventig auto’s rond 2028. Dat heeft het concern tijdens de jaarlijkse Volkswagen conferentie bekend gemaakt.

Tweeëntwintig miljoen

Ook de verkoopdoelstellingen worden aangepast. In plaats van vijftien miljoen auto’s hoopt Volkswagen in tien jaar tijd nu tweeëntwintig miljoen elektrische voertuigen te gaan verkopen. De Duitsers stellen hoge eisen aan zichzelf. Het bedrijf wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn en hoopt in 2025 de CO2-uitstoot met dertig procent te hebben verlaagd ten opzichte van vier jaar geleden.

Uitsluiting Europese acculeveranciers

De plannen van Volkswagen gaan samen met de nodige hoge investeringen. Tot 2023 gaat het concern meer dan dertig miljard euro investeren. Rond 2030 moet minimaal veertig procent van de modellen een elektrische auto zijn. Volkswagen sluit de samenwerkingen met Europese accufabrikanten uit. De Duitsers hebben om die reden de Zuid-Koreaanse bedrijven LG en Samsung gekozen als officiële batterijleveranciers.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1