Connect with us

Auto Nieuws

Volkswagen presenteert de nieuwe ‘fun-to-drive’ ID Buggy

Published

on

volkswagen-id-buggy-2019-achterkant
Foto: Volkswagen

Volkswagen brengt een legende tot leven met de ID Buggy. Met zijn pure vormen, fun-to-drive karakter en z’n elektrische aandrijving is deze buggy een voorbode van een nieuwe funcar van Volkswagen.

Van 0 naar 100 in 7,2 seconden

In de bodem van ID Buggy zit een accupakket van 62 kWh. Een 204 pk sterke elektrische motor met een koppel van 350 Nm drijft de achterwielen aan en bezorgt de buggy een sprintje van 0 naar 100 in 7,2 seconden. De Volkswagen heeft een actieradius van 250 kilometer.

Geen deuren en dak

De Buggy heeft geen deuren en geen dak. Voor de veiligheid krijgt de Volkswagen Buggy een beugel die verbonden is met de voorruit. Deze is alleen nog niet te zien op de vrijgegeven foto’s, maar zal wel op de definitieve versie verschijnen. De ID Buggy die nu gepresenteerd is door Volkswagen is een tweezitter, maar de Duitse autofabrikant geeft aan dat er ook een 2+2-versie op de markt gaat komen.

Eind 2019 in productie

In november van dit jaar gaat de productie van de Volkswagen ID Buggy van start. Voor nu blijft dit een concept car en zal er ontwikkeld blijven worden tot het einde van dit jaar. Dan krijgen we de definitieve versie van de Volkswagen ID Buggy te zien. Over de prijs van de Buggy is nog niets bekend. De Volkswagen is te zien op de Autosalon van Genève van 7 maart tot 17 maart.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1