Connect with us

Auto Nieuws

Volkswagen T-Cross gaat concurrentie aan met andere compacte SUV’s

Published

on

Diverse automerken scoren al enige tijd goed met compacte SUV’s, zoals de Renault Captur, de Citroën C3 Aircross, de Peugeot 2008 en de Opel Crossland. Een van de weinige merken die zich tot dusver niet aan dit segment waagde, was Volkswagen. Met de komst van de Volkswagen T-Cross komt daar dit jaar verandering in.

De T-Cross heeft een robuust uiterlijk en is 5 centimeter langer en liefst 14 centimeter hoger dan een Volkswagen Polo. Aan de voorzijde heeft de nieuwe T-Cross wel wat weg van de Volkswagen Tiguan en de Volkswagen Touareg. Opvallend aan de achterkant van de T-Cross is de lichtbalk die beide lichtunits met elkaar verbindt.

Verschuifbare achterbank

De T-Cross beschikt over een grotere interieurruimte en een toegenomen bodemvrijheid ten opzichte van de populaire Polo, die als meest verkochte auto van Nederland te boek staat. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 385 liter, maar met de verschuifbare achterbank zo ver mogelijk naar voren geschoven, kan de inhoud worden vergroot tot 455 liter. Met de achterbank neergeklapt wordt zelfs een bagageruimte van 1.281 liter gecreëerd.

Efficiënte en krachtige benzinemotoren

Bij de T-Cross kan gekozen worden uit twee efficiënte en krachtige benzinemotoren die voorzien zijn van een 1.0 TSI driecilinder (70 kW / 95 pk of 85 kW / 115pk). Ook is de T-Cross leverbaar met een 70 kW / 95 pk sterke 1.6 TDI dieselmotor. De T-Cross is standaard voorzien van Front Assist met voetgangersherkenning, Lane Assist, City Emergency Braking en Hill Start Assist.

Prijslijst

De T-Cross is per direct voor een vanafprijs van € 22.620,-
te bestellen bij uw lokale Volkswagen-dealer, waar de auto vanaf het voorjaar van 2019 ook te bezichtigen is. Bekijk hier de volledige prijslijst (inclusief prijzen meeruitvoeringen) van de Volkswagen T-Cross.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1