Connect with us

Auto Nieuws

Volkswagen Touareg is nu ook verkrijgbaar als benzineversie

Published

on

Volkswagen heeft een nieuwe benzinemotor toegevoegd aan de line-up van de Touareg: de 3.0 V6 TSI 4MOTION. De benzinemotor is een aanvulling op de twee dieselmotoren waarmee de Touareg al uitgerust kon worden.

De 3.0 V6 TSI 4MOTION is een krachtige motor met een vermogen van 250 kW / 340 pk. De Volkswagen Touareg sprint met de nieuwe benzinemotor van 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden en kan een topsnelheid bereiken van 250 km/u.

Evenals de twee dieselversies is de benzineversie van de Volkswagen Touareg standaard uitgerust met een achttraps automaat, 4MOTION vierwielaandrijving en 4MOTION Active Control. Daarnaast is de Touareg 3.0 V6 TSI 4MOTION leverbaar met een groot aantal opties die het comfort, de veiligheid en de rijdynamiek bevorderen. Een voorbeeld hiervan is de Innovision Cockpit, een volledig digitaal bedieningsconcept dat één groot informatie-, communicatie-, entertainment- en besturingssysteem vormt.

De Touareg 3.0 V6 TSI 4MOTION is te configureren in vier verschillende uitvoeringen met elk een eigen karakter en is te bestellen vanaf € 91.625,- (inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten). Bekijk hier de volledige prijslijst en specificaties van de Volkswagen Touareg.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1