Connect with us

Auto Nieuws

Volledig elektrische SEAT el-Born heeft actieradius van 420 kilometer

Published

on

Tijdens de Autosalon van Genève, die van donderdag 7 tot en met zondag 17 maart plaatsvindt, zullen uiteraard ook de nodige elektrische auto’s zichzelf dit jaar presenteren. Eén van de debutanten is een studiemodel van de volledig elektrische SEAT el-Born, die gebouwd is op het MEB-platform van de Volkswagen Group.

De SEAT el-Born heeft een actieradius van maximaal 420 kilometer en accelereert van 0 naar 100 km/u  in 7,5 seconden door middel van een 62 kWh batterijpakket.

Speciale aerodynamica

Aerodynamica speelt een voorname rol bij het vergroten van de actieradius van de sportief ogende SEAT el-Born. Zo is de auto niet voorzien van een traditionele grille, maar er zijn wel instroomopeningen lager in de neus om de batterijen te koelen.

Opladen naar 80 procent in 47 minuten

Door gebruik te maken van een 100 kW DC-supercharger kan de auto in 47 minuten worden opgeladen naar 80 procent. Doordat de elektrische aandrijflijn weinig ruimte inneemt, is de interieurruimte van de SEAT el-Born gemaximaliseerd. Het model is uitgerust met een digitale cockpit en een infotainment systeem met een 10-inch scherm in het midden van het dashboard.

In 2020 verwacht

De verwachting is dat de SEAT el-Born in 2020 op de markt komt. Wat de auto dan moet gaan kosten is nog niet bekend.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1