Connect with us

Auto Nieuws

Volledig zelfstandig parkeren door innovatief draadloos oplaadsysteem

Published

on

Hyundai-draadloos-opladen-en-autonoom-parkeren-autotech-app

Het innovatief draadloos oplaadsysteem voor elektrische auto’s in combinatie met autonoom parkeren is gepresenteerd door Hyundai. Door dit systeem heeft men het mogelijk gemaakt dat de auto volledig zelfstandig kan parkeren. Eenmaal opgeladen verplaatst de auto zich met behulp van Automated Valet Parking System (AVPS) volledig autonoom naar een andere lege parkeerplaats.

Hyundai profileert zich steeds nadrukkelijker als innovatief automerk en wil een leidende rol spelen wat betreft autonoom rijden. Het merk loopt voorop met batterij-elektrisch aangedreven auto’s als de KONA Electric en IONIQ Electric en speelt een leidende rol op het gebied van waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen. Het aantal elektrische auto’s neemt gestaag toe en daarmee ook de wachttijden bij oplaadlocaties. Het innovatieve draadloze oplaadsysteem van Hyundai in combinatie met autonoom parkeren biedt een oplossing voor overvolle parkeerplaatsen en onnodig lange wachttijden bij oplaadlocaties.

Hyundai-draadloos-opladen-en-autonoom-parkeren-autotech-sensor-garage

Auto verplaatst zichzelf naar lege parkeerplaats

Wanneer de auto via een app op de smartphone opdracht heeft gekregen om te gaan opladen, rijdt deze autonoom naar een onbezette draadloze laadlocatie. Zodra de auto volledig is opgeladen, verplaatst hij zich met behulp van AVPS volledig autonoom naar een andere lege parkeerplaats waardoor andere auto’s gelegenheid krijgen om te laden. Wanneer de bestuurder de auto oproept, keert deze autonoom terug naar de locatie van de bestuurder.

Het totale proces wordt mogelijk gemaakt door continue communicatie tussen de elektrische auto, de parkeerfaciliteit, het oplaadsysteem en de chauffeur. De parkeerfaciliteit zendt informatie over lege parkeerplaatsen en oplaadstations uit, terwijl het oplaadsysteem de laadstatus van de auto realtime bijhoudt.

Hyundai-draadloos-opladen-en-autonoom-parkeren-autotech-parking-front

Level 4 in 2025 op de markt

De ontwikkeling van zelfrijdende rijdende auto’s gaat snel. Hyundai werkt hard aan de zelfstandig rijdende Hyundai Level 4. Om deze auto autonoom te laten rijden is feitelijk geen menselijke interactie meer nodig. Hyundai wil zijn zelfrijdende auto Level 4 in 2025 op de markt brengen. Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in bijna elk mogelijk scenario te besturen, behalve in zeer slecht weer. Als de omstandigheden het toelaten kan de chauffeur de ‘autopilot’ inschakelen en hoeft hij vervolgens niet meer te letten op de besturing.

De dealer vertelt u meer

Bekijk de onderstaande video om zelf te zien hoe het systeem werkt. Uiteraard kan de Hyundai-dealer Autogroep Twente met vestigingen in Enschede, Hengelo en Harbrinkhoek u veel meer vertellen over het merk Hyundai. Dus een bezoekje aan deze dealer is zeker de moeite waard!

Video Automated Valet Parking System (AVPS)

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1