Connect with us

Auto Nieuws

Volledige make-over voor de Toyota Prius, en dit gaat ie kosten

Published

on

Toyota-Prius-2019-linksvoor.
Bron: Toyota

Toyota heeft de Prius vernieuwd, de eerste en ’s werelds bestverkochte zelfopladende Full Hybrid auto uit 1997. Het exterieurdesign is aangescherpt en ook het interieur heeft een update gekregen. 

De zelfopladende hybride aandrijflijn is een combinatie van een uiterst efficiënte 1,8-liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor. De CO2-uitstoot en brandstofconsumptie van de Prius behoren tot de laagste in zijn klasse, namelijk vanaf 75 gr/km en 3,3 l/100 km.

De Dynamic

Toyota levert de vernieuwde Prius als Dynamic of Executive. De Dynamic staat als instapper vermeld. Deze versie is standaard voorzien van led-koplampen, automatische klimaatregeling, stoelverwarming en een achteruitrijcamera. Via de infotainment heb je toegang tot de DAB+-radio en is het mogelijk om het apparatuur met bluetooth te verbinden. Voor Toyota’s Touch 2 Go Plus navigatiesysteem is een extra investering nodig. De prijs voor de Dynamic versie begint bij 32.995 euro.

De Excutive

De Excutive is het tweede optiepakket. Naast een schuif- en kanteldak is deze versie voorzien van lederen bekleding, een premium audiosysteem en een uitgebreider parkeerhulpsysteem. De prijs voor deze versie begint bij 36.395 euro. De vernieuwde Prius maakt vanaf 15 april zijn opwachting bij de Nederlandse autodealers.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1