Connect with us

Auto Nieuws

Volvo roept 37.000 Nederlandse auto’s terug om brandgevaar motor

Published

on

Foto: Volvo

Volvo roept in Nederland 37.000 auto’s terug vanwege een probleem aan de motor. Volgens de Zweedse autofabrikant kunnen onderdelen door de hitte van de motor smelten en zelfs vlam vatten. Wereldwijd worden een half miljoen auto’s teruggeroepen.

Volgens een woordvoerder van Volvo Nederland gaat het om een preventieve terugroepactie, want er zijn geen berichten dat er ongelukken zijn gebeurd. De auto’s, die gemaakt zijn tussen 2014 en 2019, worden later dit jaar echt teruggeroepen door Volvo. Het gaat onder meer om de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90. Volvo-rijders krijgen binnenkort een brief met informatie over de mogelijke risico’s van het defect.

Als eigenaren iets vreemds merken tijdens het rijden zoals bijvoorbeeld een ongewone geur, haperingen of een gebrek aan vermogen, moeten ze naar de garage gaan, zegt de woordvoerder. De autofabrikant betreurt de terugroepactie. “We willen dat onze klanten zich veilig voelen”, benadrukt de woordvoerder in een statement van Volvo. “Ik kan me voorstellen dat klanten zich zorgen maken, maar dat hoeft in principe niet.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1