Connect with us

Auto Nieuws

Volvo start krachtig offensief met de S60, V60 en XC60 Polestar Engineered

Published

on

Volvo-S60-V60-XC60_Polestar-Engineered-driemodellen

Sportiviteit van het hoogste niveau dankzij de krachtige Polestar Engineered T8 TWin Engine hybride aandrijflijn met 405 pk (298 kw) en diverse high performance componenten. Volvo presenteerde onlangs de S60, V60 en XC60 en biedt met deze drie modellen een unieke combinatie van vermogen, sportieve rijprestaties, een aantrekkelijke prijs en innovatieve plug-in hybride technologie.

Door Polestar geoptimaliseerd

De T8 Polestar Engineered aandrijflijn bestaat uit een 2,0-liter viercilinder benzinemotor met turbo en supercharger en een elektromotor. De twee motoren van Volvo zijn gekoppeld aan een Geartronic achttraps automatische transmissie, waarbij de motor en de transmissie door Polestar zijn geoptimaliseerd in combinatie met het onderstel. De Volvo S60 Polestar Engineered accelereert in 4,4 seconden naar 100 km/u. De V60 Polestar Engineered doet dat in 4,6 seconden en de XC60 in 5,4 seconden.

Rijke standaarduitrusting

Het Zweedse merk streeft naar de ideale combinatie van innovatieve geëlektrificeerde technologie en krachtige prestaties. Met de T8 Polestar Engineerd kan 44 tot 53 kilometer volledig elektrisch gereden worden, afhankelijk van het model. De rijke standaarduitrusting van de Polestar Engineered uitvoeringen bestaat verder uit een Premium Audio by Harman Kardon, een glazen panoramisch schuif-/kanteldak, een Sensus-navigatiesysteem met smartphone-integratie, Volvo On Call en een met lederlook bekleed dashboard.

Aantrekkelijk geprijsd

De Volvo S60 Polestar Engineered is verkrijgbaar vanaf 64.995 euro, de V60 Polestar Engineered kost minimaal 67.995 euro en de XC60 Polestar Engineered is er vanaf 84.995,- euro. De modellen zijn daarmee de scherpst geprijsde auto’s met meer dan 400 pk. De S60 en XC60 Polestar Engineered zijn per direct te bestellen, en de V60 Polestar Engineered is binnenkort te bestellen bij onder anderen Volvo-dealer Harrie Arendsen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1