Connect with us

Auto Nieuws

Volvo test met zelfsturende bus op universiteit Singapore

Published

on

volvo-autonoom-bus-elektrisch-singapore.

Volvo heeft een elektrische passagiersbus die geen chauffeur nodig heeft gepresenteerd. De bus wordt getest op de campus van een technische universiteit in Singapore en later mogelijk ook op de openbare weg van het Aziatische land.

De 12 meter lange bus kan ongeveer tachtig mensen vervoeren. Volgens Volvo en de universiteit is het de eerste autonome elektrische bus ter wereld. De test met de bus op de universiteit zou al binnen een paar weken kunnen starten. Als aan de volledige voorwaarden wordt voldaan, gaat de bus de stad in.

elektrische-bus-singapore-volvo
Elektrische bus van Volvo

”Nieuwste zelfsturende technologie”

Hakan Agnevall, CEO van Volvo bussen is trots op het project. ”We zijn trots op onze bussen, die zijn voorzien van de nieuwste zelfsturende technologie. Het is een mijlpaal voor de gehele industrie en een grote stap vooruit”, aldus de CEO van Volvo.

Samenwerking universiteiten

Het project is een samenwerking tussen universiteiten, de auto-industrie en overheden, waarvan de resultaten in Singapore een stap verder moeten brengen in het streven naar een schone, veilige en slimme stad.

Tweede bus

Bij het bus-depot van de stad wordt ook met een tweede bus getest. Het doel van Volvo is om in Singapore rond 2022 in drie regio’s verschillende bussen zelfstandig te laten rijden.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1