Connect with us

Auto Nieuws

Volvo waarschuwt via cloudnetwerk voor risico’s, gevaren en gladheid

Published

on

Volvo-S60-R-Design-exterieur

In het streven naar maximale verkeersveiligheid heeft Volvo Cars een nieuwe stap gezet. Door de toepassing van slimme technologie kunnen Volvo-modellen door middel van een cloudnetwerk met elkaar communiceren, waardoor bestuurders worden gewaarschuwd voor risico’s, gevaren en gladde wegen.

Vanaf modeljaar 2020 behoren de veiligheidssystemen Hazard Light Alert en Slippery Road Alert tot de standaarduitrusting van elke Volvo die in Europa wordt verkocht. “Door real time verkeersinformatie te delen, kunnen ongelukken worden voorkomen”, aldus Malin Ekholm, directeur van het Volvo Cars Safety Centre. “Volvo-rijders dragen op die manier direct bij aan het veiliger maken van wegen, terwijl ze ook profiteren van vroegtijdige waarschuwingen voor mogelijk gevaarlijke omstandigheden.”

‘Blinde’ bochten

Zodra bij een Volvo de alarmlichten worden ingeschakeld, wordt er door Hazard Light Alert een signaal verstuurd naar alle Volvo-modellen in de nabijheid die met de clouddienst zijn verbonden. De bestuurders van deze Volvo’s ontvangen daardoor tijdig een waarschuwing om mogelijke ongelukken te voorkomen, bijvoorbeeld in ‘blinde’ bochten of in heuvelachtig landschap waarbij het weggedeelte achter de heuvel vrijwel onzichtbaar is.

Slipgevaar

Slippery Road Alert deelt informatie over mogelijk glad wegdek en gebruikt data van rijassistentiesystemen om slipgevaar te signaleren. Zodra er sprake is van glad wegdek, wordt achteropkomend verkeer tijdig gewaarschuwd.

‘Toewijding voor veiligheid’

Met de introductie van Hazard Light Alert en Slippery Road Alert in heel Europa nodigt Volvo andere automerken uit om gegevens met betrekking tot verkeersveiligheid te delen en op die manier de verkeersveiligheid sterk te verbeteren. “Hoe meer voertuigen er zijn die veiligheidsdata real time met elkaar delen, hoe veiliger onze wegen worden. We hopen meer samen te werken met partners die onze toewijding voor veiligheid delen”, aldus Malin Ekholm.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1