Connect with us

Auto Nieuws

Voor jongeren stijgt de premie voor een autoverzekering het hardst

Published

on

Foto: Volkswagen

De premies voor de WA-autoverzekering blijven maar stijgen. In 2018 betaalden we gemiddeld vijf procent meer dan het jaar ervoor. De stijging gaat minder hard dan in 2016 en 2017. Voor jongeren blijft autorijden een dure bedoeling, want voor hun stijgt de premie steeds meer.

In 2016 betaalden jongeren een gemiddelde jaarpremie van 828 euro voor een WA-verzekering. Het bedrag ligt nu gemiddeld op 1358 euro per jaar. Een stijging van 530 euro in drie jaar tijd.

Premiestijging niet zó hoog

Vergelijkingssite Independer analyseerde duizenden vergelijkingen van autoverzekeringen over de eerste maanden van 2016 tot en met 2019. Hieruit blijkt dat de gemiddelde WA-jaarpremie afgelopen jaar steeg met 35 euro naar 735 euro. Sinds 2016 was de jaarlijkse premiestijging niet zó hoog geweest.

Volkswagen GTI

“Verzekering duurder dan auto zelf”

De hoge premies voor jongeren zorgt volgens de Algemeen Directeur van Independer, Coen de Ruiter, voor een rare situatie. “Stel je bent 19 jaar, je houdt van een pittige auto en koopt een wat oudere Volkswagen GTI. Dan kun je die voor zo’n 1800 euro wel vinden. Maar de verzekering voor die auto kost je per jaar al gauw 2300 euro. De verzekering is in dat geval dus duurder dan de auto zelf”, zegt De Ruiter tegenover het AD.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1