Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Vraagtekens bij politie: “Zou u ook gaan staan kijken bij een ongeval?”

Gepubliceerd

op

De Politie Deurne Asten Someren plaatste onlangs een bericht op Facebook met de vraag waarom veel mensen blijven kijken na een aanrijding. Dit gebeurde naar aanleiding van een incident op de A67, waarbij een vrachtwagen en personenauto betrokken waren.

“Wat ons steeds weer opvalt is hoeveel mensen er gaan staan kijken, zou u dit ook doen?”, valt te lezen in het bericht. “En verder hoeveel mensen er al bellend/filmend langskomen. Deze laatste groep, ongeveer 40 bestuurders, kan een boete in de bus verwachten van ongeveer 240 euro, want die zijn door ons genoteerd. Tip: rij vooral door als dit weer kan en vertraag het verkeer niet onnodig.”

Ramptoeristen worden sinds enige tijd beboet in Nederland. In november vorig jaar kwam het Rode Kruis met een oproep om bij een ongeval te gaan helpen in plaats van filmen. Deze campagne kon rekenen op steun van minister Ferdinand Grapperhaus.

Foto: Facebookpagina Politie Deurne Asten Someren

1 Reactie

1 Reactie

  1. Ivan

    23 september 2019 at 14:10

    Heel goed dat de minister maatregelen heeft genomen tegen het ramptoerisme bij een verkeersongeval. En dan te bedenken dat er mensen zijn die het gaan staan filmen. Dit soort regelgeving zou in heel Europa moeten worden ingevoerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1