Connect with us

Auto Nieuws

Waarschuwing: Autogarages verzinnen onnodige reparaties bij APK

Published

on

RDW-APK-keuring-auto-garage
Foto: Wikimedia

De Consumentenbond vermoedt dat diverse autogarages problemen verzinnen bij auto’s die er helemaal niet zijn. Ook worden automobilisten geconfronteerd met hoge kosten voor kleine, plotseling noodzakelijke, reparaties.

De consumentenorganisatie ging met 12 auto’s bij 11 verschillende garages langs voor een apk-keuring. De consumentenorganisatie is verrast, want ze werden geconfronteerd met dure en vaak onnodige reparaties. Ze kregen in één geval te horen dat een auto niet door de APK zou komen als de eigenaar van de auto de remmen niet zou vervangen. De rekening voor nieuwe remmen was bij de garage 500 euro.

Bij een andere garagehouder kreeg de eigenaar te horen dat er helemaal geen gebreken waren met de remmen. Ook de controleur van de Rijksdienst voor Wegverkeer zag geen remproblemen. Kwikfit was volgens de Consumentenbond de absolute meester in het rekenen van extra kosten. Kwikfit berekende voor kleine reparaties vaak een te hoog bedrag.

“Garages gebruiken vele truc”

“Garages gebruiken vele trucs om de rekening van een APK kunstmatig te verhogen”, zegt de consumentenbond. ”Ze rekenen hoge kosten voor reparaties van kleine plotselinge mankementen.” Als een garagebedrijf vaker ondeugdelijke keuringen uitvoert, kan de RDW de status voor de keuringsbevoegdheid intrekken.

Auto bij meerdere garages laten keuren

Als advies geeft de consumentenbond mee om oudere auto’s bij meerdere garages te laten keuren. Het liefst bij een keuringsstation dat niet repareert, maar alleen de auto keurt en geen financieel belang heeft bij eventuele reparaties.

1 Comment

1 Comment

  1. ivan

    1 augustus 2019 at 12:00

    Goed dat er aandacht wordt besteed aan het confronteren door garages met dure reparaties. Je mag toch verwachten dat je in verband met APK-keuring betrouwbaar advies krijgt. Ik heb er iets op gevonden: voorafgaand aan APK-keuring laat ik mijn auto inspecteren door een vriend die er verstand van heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1