Connect with us

Auto Nieuws

Wat is de boete voor door rood licht rijden?

Published

on

Boete-door-rood-licht-rijden-doet-flink-pijn-in-de-portemonnee
Foto: PixaBay

Nederland is één van de duurste landen van West Europa als het gaat om de hoogte van de verkeersboetes. Dit geldt qua snelheid, maar ook andere overtredingen worden vaak verrassend hoog beboet. Eén daarvan is het door rood licht rijden. Vaak krijgen we de vraag: Wat is de boete voor door rood licht rijden? In het onderstaand artikel het antwoord.

Rij je anno 2018 met je auto of motor door rood dan kost je dat een bedrag van maar liefst 230 euro. Een flink bedrag, maar als het aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ligt blijft het daar niet bij. De minister zegt klaar te zijn met automobilisten die andere weggebruikers in gevaar brengen.

‘Celstraf voor door rood licht rijden’

Om zijn woorden kracht bij te zetten heeft hij een wetsvoorstel ingediend om gevaarlijk rijgedrag harden aan te pakken. Het rijden door rood zou in sommige gevallen zelfs een gevangenisstraf op kunnen leveren. Ook wil Grapperhaus het gebruik van smartphones achter het stuur harder aanpakken. Appen achter het stuur zou een maximale gevangenisstraf van twee jaar op moeten kunnen leveren. “Er gaat een signaal van uit. Je weet waar je aan toe bent als je je hier schuldig aan maakt, dus dan leg je je mobiele telefoon misschien op de achterbank, buiten bereik”, aldus de minister.

Wat is de boete voor door rood licht rijden in 2018?

Door rood licht rijden met de auto en motor: 230 euro
Door rood licht rijden met de bromfiets: 160 euro
Door rood licht rijden met een invalidenvoertuig: 90 euro
Door rood licht rijden met de fiets: 90 euro
Door rood licht lopen: 65 euro
Door rood licht skaten: 65 euro

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1