Connect with us

Auto Nieuws

Achttien procent van de Nederlanders peutert in zijn neus tijdens de file

Published

on

neus-peuteren-file-rijden

In de file staan is nog steeds een van de ergernissen onder weggebruikers. Hoewel het fileprobleem de laatste jaren stevig is aangepakt, zijn de files in Nederland toch weer langer geworden. Vorig jaar stonden er 20 procent meer files in Nederland dan in 2017.

Sluiten we rustig aan of zoeken we een alternatief? En wat als we toch stil staan, wat doen we dan in de file? Dit is onderzocht door Allsecur. Uit dit onderzoek blijkt dat 76 procent van de Nederlanders bij een file op zoek gaat naar een alternatieve route. Bijna een vijfde van de mensen, 19 procent, geeft aan thuis te blijven tot de files korter worden.

Alternatief vervoermiddel

Een alternatief vervoermiddel kiest men als het gaat om langere files. Hier kiest 77 procent van de weggebruikers voor als de file meer dan twintig minuten duurt. Niet iedereen heeft zoveel geduld, want 18 procent haakt al af bij meer dan tien minuten vertraging. Een vertraging van minder dan 10 minuten is voor 6 procent al reden om te zoeken naar een alternatief.

Top vier alternatieve vervoermiddelen

Fiets, 23 procent
OV, 22 procent
P+R, 6 procent
Motor, 4 procent

Top zes bezigheden tijdens de file

Radio of muziek luisteren, 79 procent
Eten of drinken, 47 procent
Praten met medepassagiers, 36 procent
Handsfree bellen, 33 procent
Appen op de smartphone, 27 procent
Neuspeuteren, 18 procent

Dit onderzoek is uitgevoerd in juni 2018 in samenwerking met Team Vier, onder 1.019 respondenten. De data over het vermijden van files is gebaseerd op privéritten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1