Connect with us

Auto Nieuws

Klagende agenten krijgen gelijk. 400 nieuwe Mercedessen worden aangepast

Published

on

politie-nederland-mercedes-b-klasse-2018

Sinds de invoering van de Mercedes B-Klasse als dienstvoertuig, werd er flink geklaagd over de ruimte in de auto. Daarnaast kwamen er ook klachten binnen over de verlichting en de wegligging van de auto. Inmiddels is besloten dat de voertuigen worden aangepast.

“De klachten van politiemedewerkers zijn serieus opgepakt”, laat de politie weten op haar website. “In samenwerking met Mercedes en de in- en opbouwer is de politie bezig om alle uitgeleverde voertuigen aan te passen.”

“Te weinig ruimte voorin de auto, was de meest gehoorde klacht. Door het forse middenconsole konden agenten hun dienstwapen niet goed kwijt aan de zijkant van de stoel. De console is nu vervangen door een kleiner formaat, waardoor er meer ruimte is.”

Verlichting

Ook gaven gebruikers aan dat ze liever lampen hebben, die de omgeving van het voertuig verlichten. De daksets zijn aangepast, waardoor de lampen beter bruikbaar zijn. Daarnaast lichtte het stop-transparant in de dakset erg fel op, waardoor de tekst slecht leesbaar was. Dat is aangepast, en het stopteken is nu duidelijker zichtbaar.

Wegligging

Om de wegligging te verbeteren is er gekozen voor stuggere veren. De klacht was dat de nieuwe Mercedes B-Klasse contact maakte met de weg, wanneer er met grotere snelheid over een verkeersdrempel werd gereden. Door de nieuwe veren staat het voertuig voor 1,6 en achter 2,5 cm hoger. Het voertuig zakt door deze nieuwe veren dan ook minder in.

Per tien aangepast

Inmiddels zijn er zo’n 400 Mercedessen geleverd. Deze worden vanaf de zomer per tien voorzien van alle benodigde aanpassingen. De Mercedessen die nog moeten worden geleverd zullen gelijk van alle aanpassingen voorzien zijn. “Met de aanpassingen hebben we nu een auto gekregen, waarmee collega’s hun werk nog beter kunnen doen”, aldus Pim Miltenburg, voorzitter van de stuurgroep Aanbesteding Politievoertuigen en hoofd Operatie Oost-Nederland.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1