Connect with us

Auto Nieuws

Maaltijdbezorgers moeten op training om aantal ongevallen terug te dringen

Published

on

domino-pizza-ongeluk-scooter

Mensen in het verkeer lijken steeds sneller geïrriteerd. Het zal deels te maken hebben met de alsmaar toenemende drukte op de weg. Een ander fenomeen dat met name in de steden steeds meer irritatie opwekt, zijn de maaltijdbezorgers die je links en rechts om de oren vliegen.

En dat gaat uiteraard niet altijd goed. Uit onderzoek van Inspectie SZW zijn er het afgelopen jaar 116 ongelukken gebeurd waarbij maaltijdbezorgers betrokken waren. Meer dan de helft hiervan moest per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Reden voor Veilig Verkeer Nederland, de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers en verzekeraar de Vereende, om de handen ineen te slaan.

Training en per uur betaald

De partijen hebben afgesproken dat er een training komt voor de maaltijdbezorgers. Tevens is afgesproken dat de bezorgers per uur betaald gaan krijgen in plaats van per bestelling. Dit moet ervoor zorgen dat de druk om zoveel mogelijk bestellingen te bezorgen gaat afnemen.

“De ondernemers in de maaltijdbezorging werken met jonge verkeersdeelnemers die met betrekking tot verkeersveiligheid tot een van de grootste risicogroepen behoren. Het is van belang dat ondernemers daar oog voor hebben en het nodige ondernemen om de veiligheid van hun bezorgers te waarborgen”, zegt een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland in gesprek met NPO Radio 1.

Thuisbezorgd doet niet mee

Domino’s Pizza, Febo, Spare Rib Express, Taco Mundo, New York Pizza, De Beren, Johnny’s Burger, Sushipoint, FFC, Eazie zijn de ketens die meedoen aan het nieuwe project. De grootste maaltijdbezorger Thuisbezorgd heeft ervoor gekozen om zich niet aan te sluiten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1