Connect with us

Auto Nieuws

Nieuwe Onderweg app lost files sneller op en toont boetes tijdens rijden

Published

on

onderweg-app

Naast de huidige app waarmee je je route kan bepalen, je kan zien waar de flitser staan, is er weer wat nieuws in aantocht. De Onderweg app van Locatienet. Deze app probeert het rijgedrag van de bestuurder positief te beïnvloeden en hierdoor de doorstroming op de weg te beïnvloeden.

“De app laat ook voortdurend zien hoe hard je mag rijden. Erg handig, en je went er ook snel aan. Zonder app ben ik voortdurend om me heen aan het kijken naar snelheidsborden”, zo laat Tom van der Ven weten in gesprek met het AD. Rij je te hard, dan wordt gelijk het boetebedrag op je scherm getoond. Als iemand iets meer dan 100 rijdt op een weg waar 80 is toegestaan, dan kan dat een boete opleveren van 209 euro. “Als je dat ziet, trap je vanzelf het gaspedaal minder diep in.”

Filerijden en invoegen

“We geven snelheidsadvies voor het in- en uitrijden van files. Aan de kop van de file versnellen mensen te langzaam, terwijl je vlot een file moet uitrijden. Aan de staart moet je juist gas terugnemen. Als mensen op tijd worden gewaarschuwd, kun je botsingen voorkomen.”

Daarnaast wordt er ook een proef gedaan om weggebruikers gelijktijdig in te laten voegen. Dit omdat bestuurder vaak te vroeg invoegen. De app geeft aan wat het juiste moment is om in te voegen.

Van der Ven is overtuigd dat de nieuwe Onderweg app een aanvulling is. “Als mensen goed hebben ingevoegd, dan krijgen ze van ons een duimpje. In 63 procent van de ritten die op dit weefvak zijn gemaakt, was dat het geval. Het lijkt er dus op dat mensen zich er wat van aantrekken.”

Download de app nu

De app is nu te downloaden in de appstore en te herkennen aan het oranje logo met hierin een zwart/witte o. De app werkt samen met onder andere Google Maps waardoor je niet hoeft te switchen tussen apps.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1