Connect with us

Auto Nieuws

Toyota en Hyundai staken verkoop waterstofauto’s na exploderend tankstation

Published

on

waterstof-tankstation-explodeert-noorwegen

Toyota en Hyundai hebben besloten om in Noorwegen per direct te stoppen met de verkoop van modellen die rijden op waterstof. Deze rigoureuze beslissing werd genomen nadat er afgelopen maandag een waterstof tankstation explodeerde in het Noorse Sandvika.

Bij de explosie van het waterstof tankstation raakten twee personen gewond en werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook zorgde de klap ervoor dat er diverse airbags van andere auto’s spontaan afgingen.

De oorzaak is nog niet bekend, maar toch hebben yundai en Toyota besloten de verkoop van van hun waterstofmodellen per direct te staken. De Noren die een waterstofauto in hun bezit hebben mogen deze omruilen voor een andere auto aangezien ze nu niet meer kunnen tanken.

Waterstofauto even veilig als gewone auto

Toyota Noorwegen manager Espen Olsen: “We weten niet precies wat er is gebeurd dus we willen niet speculeren. Voor nu stoppen we de verkoop van alle waterstofauto’s totdat we weten wat de oorzaak was. Ons standpunt met betrekking tot waterstofauto’s is niet veranderd. We zijn ervan overtuigd dat waterstof auto’s even veilig zijn als normale auto’s. De tanks zijn zo robuust dat je er met een pistool op kan schieten zonder dat de tank het begeeft.”

Elektrisch of waterstof

In de strijd tegen de CO2 uitstoot wordt duel verwacht tussen elektrische voertuigen en waterstofauto’s. In beide gevallen verloopt nog niet alles naar wens. Niemand zit namelijk te wachten om in een auto te stappen waarbij de kans aanwezig is dat deze ontploft of in brand vliegt. Er is dus nog een lange weg te gaan.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1